AS, een apocalyptische opera in Paleis van Mieris

AS

AS, een nieuwe apocalyptische opera, is geschreven door Renske de Greef (columnist nrc.next) & Kasper Soeters in een regie van Pepijn Cladder (bekend van voorstellingen van het Nederlands Philharmonisch Orkest). Alleen op 20 en 21 februari 2016 te zien in Paleis van Mieris.

ZOMBIE OPERA

Op aarde heeft zich een ramp voltrokken: door medische experimenten op mensapen in een onderzoek naar jeugd en levensverlenging, is er een gemuteerd virus uitgebroken. De mensen die ermee besmet raken, komen na hun dood weer tot leven en hongeren naar mensenvlees. Het virus wordt doorgegeven door een beet of een kras van een besmet persoon. Paniek breekt uit, chaos heerst, mensen keren zich tegen elkaar, steden staan in de fik en degenen die nog niet besmet zijn proberen te vluchten naar minder dichtbevolkt gebied.

Eén groepje overlevenden bestaat uit Tosca, haar broer Edgar en diens vriendin Carmen. Tot nog toe hebben zij het samen gered, maar het heeft ze veel gekost. Een week eerder is de groep gestuit op lone wolf Clara: behoorlijk behendig met het keukenmes, minder goed in sociale situaties. Gevieren verschuilen ze zich in een verlaten kelder voor het onheil om hen heen – niet wetende dat het werkelijke gevaar zich binnen bevindt.

script – Renske de Greef
zangteksten – Kasper Soeters
regie – Pepijn Cladder
kostuums – Vita Mees
fotografie – Robert Glas
grafisch vormgever – Wilfred van der Weide

Carmen – Sara Klein Horsman
Clara – Anouk de Jong
Edgar – Daniël Vecht
Tosca – Brigitte van Hagen